Jídelní hůlky   |   Korejské jídelní hůlky

Zavřít dialog
Please Wait
 
Korejské jídelní hůlky

Zkoumání historie a kultury používání korejských hůlek.

Čínské jídelní hůlky

 | 

Japonské jídelní hůlky

 | 

Korejské jídelní hůlky

 | 

Vietnamské jídelní hůlky

 | 

Jak používat jídelní hůlky

Historie

Hůlky, korejsky známé jako „jeotgarak“, jsou tradičním nádobím používaným k jídlu v mnoha částech Asie, zejména v Koreji. Obvykle jsou vyrobeny ze dřeva, bambusu nebo kovu a používají se ke sbírání a přenášení malých kousků jídla k ústům.

Korejské hůlky jsou obvykle delší a tlustší než hůlky používané v jiných částech Asie a často jsou vyrobeny z kovu nebo lakovaného dřeva. Často jsou také zdobeny složitými vzory a vzory a jsou považovány za symbol korejské kultury a tradice.

 
 

Korejská historie hůlek

V Koreji se hůlky používají po staletí a jsou nedílnou součástí korejské kultury a kuchyně. Často se používají v tradičních korejských pokrmech, jako je kimchi, bibimbap a bulgogi.

Používání hůlek v Koreji sahá až do starověku, kdy se používaly k vaření a servírování jídel. Avšak až za dynastie Goryeo (918-1392) se hůlky staly běžným nádobím k jídlu. V té době byly kovové hůlky používány vyšší třídou, zatímco nižší třída používala dřevěné nebo bambusové hůlky.

Během dynastie Joseon (1392-1910) se hůlky začaly více používat ve všech společenských vrstvách. Byly vyrobeny z různých materiálů, včetně dřeva, bambusu, bronzu a zlata. V 19. století se kovové hůlky staly populární mezi vyšší třídou, zatímco dřevěné a bambusové hůlky byly používány nižší třídou. Dnes v Koreji používají hůlky lidé všech tříd.

Tato stránka používá cookies za účelem efektivního poskytování služeb. Používáním této stránky s tím souhlasíte.